Dickies Original 874 Work Pant

Här hittar du den klassiska 874 Work pant som blev introducerad i början av 70-talet och som idag är den mest sålda arbetsbyxan i USA. Denna byxa har också fått smeknamnet O Dog pant eftersom den är en Old school LA gatubyxa som traditionellt sett bars bland latinos, ofta ihop med en rutig skjorta i stil med Dickies Sacramento-skjortan. Passformen hos 874:an är lös och rak till skillnad från sina bröder: Modell 873 är som är en slim och rak utgåva av 874:an och modell 872 är en ännu tightare variant och är ytterst populär i dessa dagar. Byxorna är tillverkade i kraftig och slitstark twill som håller i flera år och som faktiskt får sin riktiga look först efter ett års användning. Pressvecken i benen kommer från en ångteknik som uppfanns av The Williamson Dickie Company efter att den ena ägaren hade iakttagit hur hans kvinna lockade sitt hår med just ånga. Nedanför hittar du vårt breda urval av snygga 874-byxor från Dickies. De kommer i många olika färger, så det finns helt säkert också en modell för dig. Med dessa byxor får du bekvämlighet, slittålighet och design som tillsammans når en högre nivå.

Dickies är ett tvättäkta arbetsklädesmärke


Dickies började som ett märke som tillverkade arbetskläder. Deras mål var att skapa gedigna och genomarbetade arbetskläder för de mångtaliga amerikanska arbetarna. Tyget skulle vara slitstarkt så det kunde klara av att utsättas för lite av varje. Samtidigt skulle det också vara behagligt att ha på sig och tillåta maximal rörelsefrihet. Det var nämligen de bästa förutsättningarna för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Dickies grundare närde också en önskan om att skapa arbetskläder till rimliga priser. Det skulle vara möjligt för alla de amerikanska arbetarna att äga bra och gedigna arbetskläder som både kunde hålla dem varma över vintern och samtidigt ge en god ventilation om sommaren. Med arbetskläder från Dickies fick man helt enkelt både och.

Idag har Dickies blivit något mycket större än endast ett arbetsklädesmärke. Det faktumet har emellertid inte ändrat Dickies höga syn på kvalitet. Därför kan du självklart fortsätta bära kläder från Dickies som arbetskläder. Tyget håller för lite av varje, så du kan lugnt sätta din tillit till ett par Dickies 874-byxor.

Mycket mer än blott arbetsbyxor


Med tiden har Dickies gått till att bli något mycket mer än att endast användas som arbetskläder. Idag är märket utbrett och du kan se produkter från Dickies i gatubilden, i modemagasin och naturligtvis fortfarande på arbetsplatser. Dickies omfamnar brett.

Dickies har också blivit ett mycket populärt märke i skateboardkretsar. Det beror framför allt på den lösa och behagliga passformen, samt den höga slittåligheten. Du kan med andra ord se Dickies-produkter på flera skateboardbanor runt om i världen.

I hiphop-kretsar och faktiskt också bland flera rock-fans kan du likaledes se Dickies. Det är med andra ord ett märke som har letat sig in i flera olika ”befolkningsgrupper” och oavsett vilken stil du har finns det goda chanser för att du ska kunna glädja dig åt ett par Dickies 874.

Använd dina Dickies 874-byxor på olika sätt


Modellen Dickies 874 har pressveck på benen och har dessutom två fickor fram samt två invändiga bakfickor. Du känner igen utseendet från klassiska chinos. Därför kan du faktiskt få en riktigt klassisk och stilren look med ett par Dickies 874-byxor om du kombinerar dem med en enkel t-shirt.

Bär du istället Dickies 874 ihop med en lös, rutig skjorta och en fet hatt får en ”spröd” street-look. Du kan också kombinera byxorna ihop med en oversize huvtröja och en beanie-mössa. Det finns således rikt med möjligheter att styla dessa Dickies-byxor så de kommer att passa ihop med din personliga stil.

Hitta dina nya 874-byxor här på sidan


Här på sidan kan du hitta massor av genomarbetade produkter från Dickies, och du kan alltid vara helt säker på att kvaliteten är i topp när du väljer detta märke. Dickies 874 är tillverkade av slitstarkt twill och byxorna kan hålla under mycket lång tid. Just därför är de också de mest sålda arbetsbyxorna någonsin i USA.

Här på sidan hittar du byxorna i många olika färger. Därmed kan du förmodligen också hitta ett par som passar perfekt in i just din garderob. Många av byxorna är i dämpade och naturliga färger, men det finns också modeller i sprakande nyanser. Vad du än föredrar så finns det ett par för dig.

Med Dickies 874 får du på ett enkelt sätt oöverträffad bekvämlighet och passform. Samtidigt får du ett par slitstarka byxor som inte är rädda för att följa med dig på äventyr oavsett om det är i vildmarken, på skateboardbanan eller hiphop-klubben. Att byxorna ovanpå allt detta dessutom har en läcker design som kan stylas på oräkneliga sätt gör det hela ännu bättre. Du kommer med andra ord inte ångra att du valt att införskaffa ett par Dickes 874 Work pants.